B-day Kaat, op leerwandeling in De Maten en nog veel meer!

13 september 2020

Vorige berichten:

Kaat was maandag jarig. Ze is 11 jaar geworden en dat hebben we natuurlijk gevierd in de klas! Proficiat Kaat!

Dinsdag trokken we op leerwandeling naar De Maten met als doel de verschillende landschappen in onze schoolomgeving te herkennen. Met behulp van een determinatietabel konden de leerlingen deze omschrijven en met elkaar vergelijken. We ondervonden hoe de mens ook een invloed kan uitoefenen op een landschap en hoe deze een invloed heeft op het milieu en op de levenswijze van de mensen en dieren. Terwijl we van de natuur genoten,  maakten we een schets van het mooie landschap dat we zagen.
Kijk maar eens naar de mooie resultaten. Het was een zeer leerrijke, ontspannende en toffe namiddag!

Naar jaarlijkse traditie gingen we met de lagere school te voet naar de Melberg voor een gezellige picknick. Sommige kinderen gingen languit liggen en genoten van het zonnetje. Andere kids gingen meteen spelen en leefden zich goed uit!             

Deze week zijn we gestart met de verrassingsronde en actuaronde. Filip beet de spits af. Hij had receptenronde en legde in stapjes uit hoe je paella maakt. De kunstronde van Ata ging over de beroemde kunstschilder Vincent van Gogh, zijn leven en werk.

Yannina vertelde tijdens de actuaronde dat de stad een boomhut gaat bouwen aan de Stiemerbeekvallei. Het idee kwam van het juniorenteam. De boomhut moet dienen om de Stiemerbeekvallei aantrekkelijk te maken voor kinderen en om er activiteiten te organiseren.