Bee-bot, kleurige pieten en patronen

28 november 2019

Vorige berichten:

In onze toonronde had Moïra een boekje met verhaaltjes van 1 minuut. Maar: duurt dat verhaaltje dan in het echt ook maar 1 minuut? We testen het uit met onze time-timer: instellen op 1 minuut en dan beginnen voorlezen. Halverwege het verhaal gaat de timer af… Nog een minuut bijzetten dan maar en ja hoor, als de timer voor de 2de keer afloopt is het verhaaltje net gedaan. Conclusie: het verhaaltje van 1 minuut duurt in het echt dubbel zo lang 🙂

Nadien had ik heel veel verschillende pieten bij, met allemaal kleding in rood, geel en blauw maar in alle mogelijke combinaties. De juiste piet zoeken met het opdrachtenkaartje was niet zo makkelijk als het uitzag. Met de bee-bot zochten we de weg naar de juiste piet en voor de meer ervaren programmeurs kwam er een opdracht bij: “ga naar … maar niet langs…”. Heel tof om dan de routes te zien die ze zelf uitstippelden.

We werkten ook nog verder aan onze pakjes met patronen en stempelden onze naam met de grote letterstempels. Dat gaat al heel goed!   We sloten de dag af met een kort filmpje over het paard van Sinterklaas en met de vraag van de dag. Er zijn 9 kleuters met een ‘R’ in hun naam en 15 kleuters zonder.