Blogbericht: weekverslag van de derde graad

24 november 2019

Vorige berichten:

Hallo wij zijn de bloggers: Joke en Eline.

De actuaronde van Joke, Yannina en Kiyo:

Joke haar artikel ging over de brug van Bosdel, die werd afgesloten.

Yannina haar artikel ging over een zilverrugmuishert die het laatst was gezien in 1990 in de jungle van Vietnam.

Kiyo vertelde over de illustrator van Sonic. Sonic, het bekende personage uit het gelijknamige videospel, heeft een nieuwe look gekregen.

De receptenronde van Rebeka:

Rebeka had baklava gemaakt, dat is een Turkse zoetigheid en die was lekker. We hebben mogen smullen!

De natuurronde van Jules en Lander:

Jules liet ons een presentatie zien over de squirrel. Dit diertje heeft hij tijdens zijn reis in Amerika van heel kortbij mogen zien. Nu mochten wij de mooie en schattige foto’s bewonderen.

Lander bracht de dinosaurusplant mee naar de klas. Deze plant heeft een zeer goede overlevingstechniek. Wanneer het droog is, krimpt hij in een en droogt hij helemaal uit. Wanneer het nat is, slorpt hij al het water op en bloeit hij weer open.

De natuurronde van Lucas:

Lucas had natuurronde en had het over medicinale planten, hij had kruiden zoals dille, munt, tijm, petereselie uit zijn tuin meegenomen en had het ook in het natuurboek geplakt.

We hebben mindmaps gemaakt over het dierenrijk.

 

De derde graad heeft twee weken de bouwpalen uitvoerig uitgetest en we hebben er afspraken over vastgelegd.

 

Ata maakte ook binnen een heel knap bouwsel!

Deze week hadden Jasmijn en Anna een Engelse les voorbereid. We leerden de cijfers tot 10, enkele dieren en zichzelf voorstellen in het Engels. Het was super tof. Er was zelfs een activiteit waar we de dieren in het Engels moesten leggen met letterkoekjes. Nadien hebben de koekjes ook gemaakt! 😀

Tijdens de Franse les in het vijfde leerjaar leerden we de werkwoorden op -ER vervoegen. Nadien konden ze het ‘vervoeginsspel’ spelen.