boekenronde van Rune en geheugensteuntje” klasvergader

26 november 2019

Vorige berichten:

Rune had een zoekboek meegebracht over de dierentuin. Hij legde de kleuters uit wat je precies moest doen. De kleuters konden nadien met Rune aan de slag in zijn zoekboek. Ook werd het gedichtje ingeoefend van Pietje deugnietje.. Probeer het zeker eens met je kleuter op te zeggen?

Vandaag hebben we gewerkt aan onze pietenmutsen en konden de kleuters zich verkleden met het Sintpak dat Noor meebracht en de pietenpakken van de juf. Zo konden de kleuters leuke spelscenario’s verzinnen in de poppenhoek. Ook gingen de kleuters fijnmotorisch aan het werk: ze kwamen op het idee om zelf pakjes te maken zodat de pieten minder werk hebben. En dat was een hele klus! Ook werkten enkele kleuters verder aan de boot van sinterklaas. Deze bezit nu al pakjes en krijgt steeds meer en meer vorm. Enkele kleuters waren zo gefascineerd door het paard schimmel dat we via een stappenplan paardjes gingen tekenen. Ook werd er een leuk kwartetspel gespeeld dat iemand meebracht en konden de kleuters hun sociale vaardigheden inoefenen tijdens andere gezelschapsspelen.

Ook was er weer het voorleesmoment waar 2 kinderen van het lager een boekje kwamen voorlezen. De kleuters van onze klas kozen voor het boek Prinses Arabelle en de sint. Namiddag hielden we ook onze klasraad. Er werden knuffels gegeven om kleine conflicten terug goed te maken; pluimen uitgedeeld aan Antonio onze werkman die voor de kleuters een prachtige auto in elkaar heeft getimmerd die op de speelplaats staat enz. Ook kwamen er enkele kinderen van het lager het volgende meedelen om minder afval te veroorzaken: gelieve een drinkfles mee te geven i.p.v. een plastieken flesje ; koekjes in een koekendoos i.p.v. een plastieken zakje en boterhammen in een boterhammendoos.

Groetjes Britt & niet vergeten tot donderdag op de klasvergadering ! ? 😉 Tot dan!