Circustechnieken en een nieuw plan.

11 maart 2019

Vorige berichten:

Vandaag is ons klasje weer wat uitgebreid met de komst van Morten en Fien. Welkom alle 2. En wat hebben ze dat goed gedaan vandaag.

Maar omdat er toch even wat getroost moest worden zijn we de dag begonnen met de kalenders en door de vakantie had Kapitein Quinn heel wat blaadjes af te scheuren :-).

Tijdens vwt konden Fien en Morten samen met de anderen van de klas de hoekjes gaan verkennen.

Na de speeltijd was er dan een praatronde waar heel wat uit kwam. We deden een echo na, we leerden dat je een rijbewijs moet hebben als je wil auto rijden en Ali Imran had een plastic ei bij. Echte eieren worden door de kippen gelegd. En hoe kan je die eten ? Koken, bakken, soppen,… Daar kwam ons plan: morgen maken we eiersla en gaan we dat eens proeven. Nath heeft kippen en brengt lekkere verse eitjes mee.

Nog even vwt en onze voormiddag zat er op.

Namiddag gingen we samen met de klas van Katia naar de turnzaal. Daar stonden allerlei circuskisten. We probeerden enkele technieken. We gooiden met sjaaltjes ( jongleren), kropen door een hoepel als een leeuw, balanceerden op een bal en probeerden te stappen op tonnen. Knap hoor wat we allemaal geprobeerd hebben. Op de blog van Katia kan je nog wat foto’s zien, want Nath moest ons vasthouden en dan kon ze niet echt goed foto’s nemen ;-).

In de klas las Nath nog een boekje voor uit een reeks Circusboekjes.

Morgen mag Wannes de boekenronde voor zich nemen.

PS Wie thuis een oude t-shirt heeft van mama of papa en die we met verf mogen versieren, mag die meegeven aan zijn /haar kapoen.