Dansje voor de Sint + fotoronde Kaï

2 december 2019

Vorige berichten:

DONDERDAG:

Donderdag mochten we kiezen wat we graag aan de Sint wouden laten zien: Een liedje zingen, een versje zingen of een dansje doen. Iedereen koos voor een dansje voor de Sint. We hebben enkele liedjes gehoord en we hebben uiteindelijk gekozen voor ‘spring als een pepernoot’. We hebben al wat geoefend zodat we het woensdag zeker kunnen.

Tijdens VWT hebben sommige vriendjes hun knutselwerkjes afgewerkt, hebben we onze stokpaardjes eindelijk kunnen gebruiken in onze poppenhoek. En sommige vriendjes vriendjes hadden een diertje mee (knuffel, popje, …) Dus hebben we een dierentafel gemaakt.
Ook hadden Santino en Kaï een boek mee over de sint. Lyanna had een boekje mee van Nijntje. Een boekentafeltje kon niet ontbreken dan. We hebben weer leuk gekeken in de boekjes.

Na de speeltijd is Kristie met ons komen oefenen met het knippen. En namiddag hebben we onze vrije tekst gemaakt. Deze keer hebben we stempels gebruikt om een vrije tekst te maken. Op het einde van de dag mochten we aan elkaar laten zien wat we gemaakt hadden en vertelden we ook wat we allemaal gestempeld hadden.

VRIJDAG:

Vrijdag zijn we onze dag gestart met turnen met Kiri. Na het turnen zijn Merel en Noor een boekje komen voorlezen.

Na de speeltijd mocht Kaï zijn foto’s laten zien voor de fotoronde. Hij had 2 foto’s bij van een wandeling met Pipa, de hond van zijn grootouders. Ook had hij een foto bij van Zwarte piet en een foto van Kaï op de draaimolen. We hebben de foto in onze praatrondeboek geplakt. Nadien hebben we nog even gespeeld in de klas.

Vrijdagnamiddag kwam Annoesjka, de mama van Morten, helpen met chocomelk te maken. Yeliz, de mama van Miray, had melk meegegeven en chocopoeder. Dank jullie wel allebei.
We hebben eerst geproefd van de melk en chocopoeder apart. Dit vonden we lekker. Nadien hebben we de melk in de kookpotten gedaan en moesten we even wachten tot het warm werd. Uiteindelijk kon het chocopoeder erbij en konden we proeven van de chocomelk. Annoesjka had ook nog wafeltjes meegebracht voor ons. Niet iedereen was een grote fan van chocomelk, maar we hebben allemaal wel eens geproefd en vonden het wel leuk om de chocomelk klaar te maken.