De geweldige Wetenschapsdag en bon appétit!

2 februari 2020

Vorige berichten:

Thieme vertelde tijdens zijn gezonde voedingsronde hoe je gezonde milkshake maakt. Hij had lekkere aardbeien en kiwi milkshake bij die we allemaal mochten proeven.  Jens vertelde over het ontstaan en de evolutie van Lego. Zijn zelfgemaakte Lego-poster zag er prachtig uit!  Jeff had talentenronde. Hij danst, zingt, acteert en nog veel meer meer. Een echte showman dus! Naast deze talenten heeft hij nog een bijzonder talentje: iedereen gelukkig maken;) Knap gedaan jongens!!!

 

Aan de hand van de Franse beschrijving van het dessert ‘Crème Chantilly’ gingen de leerlingen aan de slag.
Stap voor stap moesten ze het recept lezen en de verschillende handelingen uitvoeren.Ingrediënten afwegen, mengen, opwarmen, … en uiteindelijk proeven.
Bon appétit!

Lander: We hebben heel lekkere crème chantilly gemaakt. We zaten in verschillende groepjes. Sommigen waren klonterig of smaakten naar bloem. Maar de meesten waren goed gelukt.

 

Dinsdag was het de grote Wetenschaps- en techniekdag in de Middenschool Genk. Daar konden de zesdejaars genieten van geweldige chemische voorstellingen en kregen ze allerlei interessante workshops rond techniek en wetenschap zoals ‘de Egg-Challenge , Krijg de kriebels, de spectaculaire stikstofshow’,  en nog veel meer. Het was een geslaagde en leerrijke dag met veel experimenten!