De kunsttruck

3 november 2019

Vorige berichten:

Kunstvoormiddag voor onze klas

Juf Julie van de kunsttruck kwam ons op donderdag 24 oktober bezoeken en bracht onze innerlijke kunstenaar naar boven. Het begon met een prachtig en toch wat speciaal verhaal. Zo eindigde elke pagina met dezelfde tekst en waren de tekeningen op het ene blad zwart/wit en op het andere blad in kleur. De tekeningen waren heel erg mooi en de schilderstechnieken die gebruikt werden maakte ons een beetje stil, het leek allemaal zo echt!

Daarna mochten we zelf aan het werk gaan. Eerst gingen we tekenen. Het was belangrijk dat we allemaal een deel ondergronds tekende en een deel bovengronds. Ook was het belangrijk dat iedereen de beer en enkele andere dieren in een holletje onder de grond tekende.

Toen mochten we schilderen. We ontdekte hier nieuw materiaal! Verf dat in een wasco zat, poeder dat in combinatie met water in een soort modderkleur veranderde en zoveel meer.

Iedereen maakte iets moois en iedereen deed zijn uiterste best. Het was zelfs een lange tijd heel stil, we zaten duidelijk in onze bubbel!

Wij zijn alvast overtuigd dat we stiekem allemaal kunstenaars zijn en onze kunst zal snel te zien zijn in onze school. Misschien zien jullie binnenkort zelfs een van onze werken in de shopping hangen!