De letterronde: De S ‘sss’ van slang

7 september 2020

Vorige berichten:

Vandaag zijn we de dag gestart met een letter: De letter S (uitgesproken als SSssss). Meede ging op zoek naar de juiste letter uit de letterdoos en we keken naar de materialen die we meegebracht hadden van thuis. De letterkast is heel erg gevuld met allerlei materialen die beginnen met de letter S: Spuit – sok – schep – schelp – slaapdoekje- schaar – suiker – strik- scheetje van papa in een flesje 🙂 (haha, goed gevonden!)  – spray – ster – snijplank – steen – spin- slang – slak – stempel – schors – sticker – spons- schoen – schort.

De kleuters konden de themaletter schilderen met waterverf terwijl enkele kleuters aan de slag gingen in het letterboek. Zo tekenden ze enkele tekeningen bij de woordjes/ materialen die de kleuters meegebracht hadden.

Tijdens plannetjestijd hadden Dean, Jayden en Antonio een goed plan. Ze wilden een S T A D bouwen met allerlei verschillende woningen : een apartement; een rijtjeswoning; een lostaand huis enz. Ook speelden enkele kleuter een SPEL uit de spelletjeskast met een vriendje. Omdat er zoveel slangen meegebracht werden planden we een onderzoekje over de SLANG in de loop van de week.  Ook gaan we komende week op zoek naar een mooie STEEN die we zullen schilderen en versieren: onze glundersteen!

Ook werd het contractwerk voor de 3de kleuterklas uitgelegd: Zo gingen ze aan de slag en hebben ze tijd tot vrijdag  (de 5de dag) om dit af te werken.  Voor de 2de kleuterklas is dit een ”magje”.

Namiddag was het bakjestijd waar de kleuters konden kiezen uit 6 activiteiten: Puzzelen – Memoriespel – bouwopdracht ” bouw onze school na” – stempelopdracht met woordkaarten van de letter – knutselopdracht waarbij de fijne motoriek werd ingeoefend – strijkparels waarbij de kleuter hun eigen kleurenpallet konden samenstellen.

We sloten de dag af met een boekje over het SLIMME heksje en speelden een SPEL buiten met de hele groep.

Tot donderdag!