De springmeter en het schrijfboekje van Antonio

14 september 2020

Vorige berichten:

Vandaag was het weer de eerste dag van de week: MAAN – DAG ! De kleuters oefenen de lettergrepen tijdens het ochtendmomentje maar ook tijdens een doe-opdracht van het contract: Welke woordkaarten zie je en hoeveel keer klap je ze?

Toen kwamen de meisjes van SOS on the move zich even voorstellen: Bij wie kunnen we terecht als we ons pijn doen op de speelplaats? Dan kijken we naar de fluohesjes en die kinderen die zullen ons verder helpen.

Tijdens de praatronde had Antonio een SCHRIJFboekje meegebracht. Hij toonde hoe hij te werk ging en had een goed plan! De kindjes mogen niet in mijn boekje schrijven maar jij kan wel kopie’s maken. Zo kozen we 3 schrijfblaadjes eruit en konden de kleuters aan de slag gaan. Meede had haar knuffelfurby meegebracht. Die kon de hele dag mee SPELEN in de hoekjes met de vriendjes. Antonio had een beet in zijn oor en in zijn oogje. Zou dat van een spin kunnen zijn ? Kunnen spinnen bijten? Dat onderzoek wordt deze week gepland !

Ook de springmeter was een succes. We gingen eens kijken hoe ver de kinderen konden springen aan de hand van een kleurenmeter. Nadien konden de kleuters met een groepje hun resultaat noteren op hun springfiche.

Het contractwerk werd ook aangeboden: Het moet op de 5de dag klaar zijn. Plan zelf in wanneer je eraan wilt werken maar op vrijdag moet het af zijn! 🙂  (voor de 3de kleuterklas).

Arianna vertelde dat haar papa jarig was vandaag en wilde een mooie tekening maken met STIFT. Maxim en Norea vonden het ook een goed plan en maakten ook een verjaardagstekening voor hem! Ook Miray had een mooie dino meegebracht die een geluidje maakte. 🙂

Namiddag was het bakjestijd en gingen de kleuters weer aan de slag aan de tafeltjes.

We sloten de dag af met een filmpje over het Lelijke eendje.

Tot donderdag want dan zijn we er weer met andere nieuwtjes!

PS: Jolientje is ook jarig geweest en dat hadden we zeker en vast gevierd! Al 4 jaar !