De verjaardag van Jaylano en heel veel plannen

5 februari 2019

Vorige berichten:

We namen vandaag uitgebreid de tijd om te vertellen tijdens de praatronde over het verlengde weekend. Met veel kleuters hun inbreng konden we direct aan de slag. Er waren meer plannen dan tijd. 🙂

Zo vertelde Sophia dat ze met mes en vork haar zalm en patatjes flink op eet. Tijdens de vwt konden de kleuters samen met Sophia de tafel leren dekken in de poppenhoek. Keano had een dino bij. Lares en Emir waren  gelijktijdig dezelfde film over draken gaan kijken. We hebben ingepland dat we vrijdag gaan proberen te onderzoeken wat het verschil is tussen draken en dino’s. De dino van Keano blijft daarom enkele nachtjes slapen op school.

Wie een draak of dino-speeltje thuis heeft, mag het vrijdag meebrengen naar school als extra onderzoekmateriaal.

Elliot had een fijne wandeling gemaakt tot aan een vuurtoren. Een vuurtoren heeft een rood en wit patroon. Quinn en Suleyman hadden een stringz-touw bij. Omdat Quinn zelf er nog niet juist mee kan spelen , gebruikt ze hem soms als armband. We combineerden de verhalen van Elliot en Quinn en proberen deze week in te plannen dat we armbanden gaan maken volgens een patroon.

Er was namelijk een belangrijke reden waarom we geen tijd hadden om al deze plannen vandaag uit te voeren…. we vierden namelijk vandaag de verjaardag van Jaylano. We kregen lekker donuts en appelsap. Dana had aan alles gedacht. Iedereen deed dit keer goed zijn best om het feestje fijn te laten verlopen. Dat was leuk!

Voor de middag maakten we nog even tijd om samen met Norea in haar mooie boek te kijken. Dit keer luisterden wel iedereen aandachtig en respectvol.

In de namiddag gingen we turnen met Kathelijne. Het was een leuk klim-en glijbanenparcours. Na de turnles hadden we klassenraad. We vergeleken het verloop van het verjaardagsfeest van Norea met dat van Jaylano. Norea mocht in de groep vertellen wat ze niet leuk vond dat kleuters tijdens haar feest deden. We noteerden de afspraken samen en ook de eventuele gevolgen voor kleuters die zich niet aan de afspraak houden tijdens toekomstige verjaardagsfeestjes.

Morgen mag Norea iets in de ontdekkoffer steken.