Determineren, leren, ontdekken, beleven,…

11 november 2019

Vorige berichten:

Maandag hebben we de verjaardag van Nestor gevierd. Hij is 11 jaar geworden. Tijdens de middag trakteerde hij met gezonde broodjes.

Gefeliciteerd Nestor!!!

Noëmie had voor haar actuaronde een artikel over pedofilie gekozen. Ondanks het moeilijke onderwerp, maakte Noëmie dit zeer goed bespreekbaar. We leerden hier ook uit om nooit met vreemde mensen mee te gaan, wat ze je ook beloven.

Lucas volgt tekenles aan de Genkse Academie. Daar mocht hij zijn zelfportret tekenen en schilderen. Als je een iPad voor het zelfportret  houdt, kan het zelfs spreken. Cool toch!
De selfies worden nog steeds tentoongesteld in de Genkse Academie.

Rebeka haar actuaronde ging over twee Britse voetbalfans die zich vergisten en in plaats van Genk in Gent belandden. Ze raakten niet meer op tijd in Genk voor de wedstrijd Racing Genk – Liverpool. Jammer hoor …

Mattiz vertelde dat veel mensen tegen vaccinaties zijn, maar  een nieuwe studie bewijst dat je je toch moet laten vaccineren. Je immuunsysteem wordt anders aangetast en word je vaker ziek.

Jens koos het beroep ‘architect’ voor zijn beroepenronde.  Hij legde ons uit hoe lang je moet studeren, welke studies je daarvoor moet volgen en wat een architect allemaal moet kunnen. Goed gedaan Jens!

Op vrijdag gingen we naar ‘De Maten’. We gingen op zoek naar zwammen, vruchten van bomen, bladeren en leerden ze te determineren. Ook speelden we de natuurquiz en leerden we voedselkringlopen te bedenken. Het was genieten tijdens de zonnige namiddag in het bos.