Een drukke week: Verjaardagen van Maud & Rune; onderzoek

12 juni 2020

Vorige berichten:

Het was een drukke week: We startten de week met het vieren van Rune zijn verjaardag. Hij werd 5 jaar ! Hiep hiep hoeraa! Rune koos een verhaal: tot hier en niet verder en de kleuters maakten hier een vrije tekst over. Ook werd er een kringspel gespeeld ra ra ra welk dier is het en een filmpje dat de kleuters samen met hem konden kijken. We maakten ook een tekening: Mijn mooiste herinnering aan de 2de kleuterklas & tekende een mannetje. Kan ik al mannetjes tekenen met details? wenkbrauwen, wimpers, een snor of een baard,…. Ook gingen we eens kijken wanneer het nu vaderdag is. Norea tekende papa en nadien hingen we papa op bij zondag. Zo konden we tellen hoelang het nog duurt voor het papa’s feestdag is! We startten ons contractwerk en we oefenen heel erg op het wiskundige aspect per leeftijdsgroep: tellen tot 10 (bewerkingen daarrond inoefenen) , tellen tot 20 (bewerkingen daarrond) , terugtellen van 10 -0 , vergelijkingen maken  en nog zoveel meer. Dit aan de hand van educatieve spelletjes. Ook taal kwam regelmatig aan de beurt: rijmwoorden zoeken; woordjes met onze beginklank P; woordjes vormen met letters; samenstellingen maken van 2 losse woordjes vb: VIS + NET  = VISNET; 3D spelletje spelen rekening houdend met kleur en vorm en nog zoveel meer.

Vandaag op Karrewiet zagen we dat er een school een krijtactie gehouden had in een stad: De kleuters gingen heel het plein met stoepkrijt versieren. Zo maakten iedereen tekeningen van liefde met als doel het racisme uit te weg te gaan want bij het zien van deze tekeningen zouden mensen wellicht vrolijk worden en lief doen tegen elkaar. Dus ook wij gingen aan de slag. We tekenden voor onze schoolpoort heel wat liefdevolle tekeningen met als doel het racisme tegen te gaan!

Guy vond een lieveheersbeestje en wilde weten of het nu eigenlijk kon vliegen en wat het graag eet. Zo ging hij samen met Noor op onderzoek. Daarna stelde ze hun onderzoekje voor in de klas. Weet jouw kleuter nog wat het eet en of het kon vliegen?

Ook Maud was jarig en dat werd uitbundig gevierd: Net zoals Rune mocht zij een boekje kiezen. Ze koos het boek Greta en de reuzen. Hier werd een vervolg getekend in hun vrije tekstenboek. Kan jouw kleuter vertellen hoe het verhaaltje eindigde in het boek. En welk vervolg zij zelf eraan gegeven hebben?

Het vaderdagversje werd verschillende keren ingeoefend en de cadeautjes zijn meegegeven naar huis. Maar nog niet openen papa’s. Zondag is het jullie feest! 😉

groetje Britt