Een leuk dagje in het middelbaar, project ‘In de huid

22 februari 2019

Vorige berichten:

De vijfdejaars hebben geleerd hoe ze het bruto- (totaal gewicht), tarra- (gewicht verpakking) en nettogewicht (gewicht van de inhoud) moeten bepalen! Met behulp van een keukenweegschaal konden ze het gewicht van de verpakking en/of de inhoud van enkele producten berekenen. Levend rekenen kwam dus weer aan bod en dat vonden de kids natuurlijk fijn om te doen!

Tijdens de Franse les mochten de leerlingen van het zesde leerjaar crème chantilly maken. Eerst moesten ze in groepjes het recept goed lezen en alles stap voor stap uitvoeren.

Vorige week donderdag kregen we een bezoekje van Raf en Yvonne.  Zij hebben met ons twee workshops ‘ Een dagje in de huid van … ‘ gedaan. Raf is een slechtziende en had ook zijn blindengeleidehond bij. Dat is een hond die opgeleid wordt om mensen met een visuele handicap (slechtzienden of blinden) te begeleiden. Eerst mochten we van Raf een speciale bril dragen om te weten wat hij precies ziet en dat is maar een heel klein deeltje van wat wij zien:(
Dan lieten we ons vertellen dat hij dankzij zo’n blindengeleidehond heel veel dingen onafhankelijk van een andere persoon kan doen bijvoorbeeld de trap op- en afgaan, alleen de bus nemen,enz. Raf voelt zich wel veilig omdat zijn hond super goed getraind werd om hem door het drukke verkeer te leiden, hindernissen te ontwijken, niveauverschillen aan te geven,enz. Yvonne heeft een lichamelijke handicap. Haar vingers zijn geamputeerd.  Zij speelde met ons een dobbelspel dat uit doe-opdrachten en vraag/antwoord- opdrachten bestaat.
Bedankt voor de hele uitleg, Raf en Yvonne! Het was een leuke ervaring om met jullie kennis te maken! We hebben enorm veel respect voor jullie!

Het vijfde leerjaar mocht een dagje in het middelbaar meedraaien. Na een warm onthaal door de leerkrachten van de Middenschool Genk, mochten we de dag starten met spannende estafettespelen. Vervolgens stonden er leuke, gevarieerde en leerrijke workshops op het programma. We sloten deze leuke dag in het middelbaar af met een ruim aanbod van buitenspelletjes.