Een nieuwe week vol plannen

14 september 2020

Vorige berichten:

Weer een nieuwe week voor de boeg, vol met leuke plannen!

We begonnen met nieuwe contracten met leuke opdrachten zoals strijkparels en bouwen met stokjes. We maakten een tekening van onszelf en speelden een nieuw spel: “Schatgravers”. Met allerlei kaartjes gingen we op zoek naar onze eigen innerlijke schatten. Zo ontdekten we vandaag al een eerste schat van onszelf: lief zijn, sportief, snel, vrienden maken, luisteren, creatief, rustig, goed onthouden, spreken, spelen, … Iedereen kreeg een eigen, aangepaste schat die we noteerden bij hun mooie tekening van zichzelf. Dit zullen we nog vaak gaan doen, en alle schatten die we zo ontdekken worden in een speciale schattenmap bewaard in de klas.

Natuurlijk gingen we buiten picknicken, want we profiteerden mee van het prachtige weer! Na de middag luisterden we naar het verhaal van de vriendenboom, en we willen er zelf ook eentje maken!

Voor de bakjestijd hebben we deze week de bakjes van de klas van Britt bij ons, en zijn onze bakjes naar hun klas verhuisd. Zo werken we deze week samen met 2 aan een puzzel, spelen we samen een spelletje, maken we iets met strijkparels, versieren we de letter S met stiften en stempelen woorden met een S na. De dag was dus weer heel snel om!