Het bezoekje van de sprinkhaan & heerlijke Spaghetti!

10 september 2020

Vorige berichten:

Juf Kristie kwam deze week de glunderketting voorstellen. Het is heel belangrijk dat alle kleuters tegen volgende week MAANDAG een voorwerp meebrengen voor onze glunderketting.

Ook maakten we een zelfportret met STIFT. Hier volgde een kringgesprekje uit voort: Hoe zie ik eruit? Hoe ziet mijn vriendje eruit? Zien we er allemaal hetzelfde uit? Anders zijn is leuk! De één is goed in tekenen , de andere is goed in puzzelen. We kunnen elkaar helpen bij de dingen die we nog niet zo goed kunnen.  J

Ook toverde we de fantasiehoek om tot een SCHOOL met een klasje waar de juf/meester de kinderen opdrachtjes gaf aan het bord.

Antonio had deze week tijdens de boekenronde het boek van  Basil brult meegebracht & Dean had tijdens de zintuigenronde twee voorwerpen meegebracht: een plakkerige rat en een glibberige waterzak. We gingen die plakkerige rat eens uittesten in de zaal tegen de muur. Achteraf gingen we op zoek naar voorwerpen die kleven en voorwerpen die glibberig aanvoelen. (kauwgom – lijm – plakband – klitteband- speeksel – gesneden kiwi – …)

We leerden ook het liedje van de SLANG waaruit het onderzoekje over de pissebed kwam nl. Wat is een pissebed? (één van de dieren die je ook in het liedje hoorde) .

In de kleihoek maakten we heerlijke SPAGHETTI: Welke sliertjes zijn lang welke zijn kort? Welke is de langste welke was de kortste sliert?

Rune en Mahir maakten samen de SLANGENPUZZEL waarbij het tellen werd ingeoefend. Knap gedaan !

Ook SAMEN picknicken was leuk! Gezellig onder de boom kwam een SPRINGHAAN ons bezoeken. Ook hier deden we een onderzoekje over nl. Hoe hoog kan een springhaan springen? ( 1m20 hoog. Maar hoe hoog is dat dan precies: We namen een meetlint en gingen aan de slag. De sprinkhaan kon zo hoog als onze kast was in de klas springen!

Ook gingen we  het SEPTEMBERMANNETJE tekenen in ons mannetje van de maand boekje. De maand SEPTEMBER begint ook met onze letter SSSSSSSS.

Morgen houden we nog een SPRINGWEDSTRIJD met alle kinderen in de klas en gaan we kijken wie het verste kan springen!