Het boek van Norea ” Blij met mij” & de tand

12 maart 2020

Vorige berichten:

Vandaag had Norea een heel leuk boek meegebracht:  Een boek dat past bij onze letter: Blij met mij!

Het boek gaat over Julia die zich niet altijd even lekker voelt. Ze voelt een gat in haar buik: soms een klein gaatje soms is dat gaatje ook groter. Maar het gaat nooit helemaal weg bij haar. Dit verhaal laat zien dat we allemaal wel eens een leegte hebben in ons en hierover praten is niet altijd even gemakkelijk. Hoe wordt deze leegte weer gevuld?Dat is bij ieder van ons anders.. De kleuters maakten een tekening in hun vrije tekstenboek over het gat in mijn buik naar aanleiding van het verhaal ‘Blij met mij’ en stelden dit voor aan elkaar.

Ook Guy had groot nieuws: Hij heeft een tand laten trekken en die had hij meegebracht naar school: Hij vertelde hoe dapper hij geweest was en toonde de kies ! De kleuters zagen dat er aan zijn tand stekeltjes waren en vroegen zich af hoe dat komt. Zo wilde we een onderzoekje doen me Mahir en Guy maar Guy voelde zich nog wat ziekjes en is naar huis gegaan. Het onderzoekje wordt dus uitgesteld.

In de bouwhoek had Aaron een plan met Rune en Jayden om met de auto’s en de blokken een carwash te bouwen waar de auto’s zich konden laten wassen. Rune en Mahir maakten samen de puzzel van 100 stukken!

Heel goed gedaan! 🙂