Het paard van Sinterklaas

26 november 2019

Vorige berichten:

We zijn onze dag gestart met het afwerken van onze paarden van Sinterklaas. We hebben het paard ogen gegeven, haren en een halster met een touw aan. We hebben de lijm even moeten laten drogen, dus vanaf morgen mag hij op stal in de poppenhoek en mogen de pieten en Sinterklaas voor de paarden zorgen.

Voormiddag is er veel gebouwd, er waren enkele kleuters die graag nog eens met de houten blokken wouden spelen en bouwen en Danto wou graag met de duplo spelen. Namiddag hebben we onze schoorsteen met de blokken verder afgewerkt. We hebben een hoge schoorsteen kunnen maken zonder dat hij omviel. We hebben hem heel stevig gemaakt.

We hebben ons gezichtje op een blad geplakt en we mochten kiezen of we Sint(mijter) of Piet(zwarte krullen) wouden zijn. We hebben een druktechniek gebruikt adhv een wc-rolletje.

Na de speeltijd zijn we gaan turnen met Kiri.

Namiddag was het klassenraad en kwamen enkele kleuters van het lager vertellen dat de kleuters vanaf nu op het stukje speelplaats mogen voetballen aan de klas van Nath/turnzaal. Voetballen op het grote veld is voor de leerlingen van het lager onderwijs. Zo ontstaan er geen ruzies en ongelukjes.
Dante heeft een pluim gegeven aan Santino. Dante was tijdens de speelplaats gevallen en Santino heeft hem goed geholpen.
Na de klassenraad hebben we onze bakjestijd van gisteren verder gezet.

Morgen is het kleuteratelier voor de kleuters.  Alvast bedankt voor de helpende handen die morgen komen.