Hiep hiep hoera Miray!

10 februari 2020

Vorige berichten:

Deze morgen hadden sommige kleuters weer leuke plannetjes meegebracht.

Fien had een spin meegebracht, ze had deze bij haar thuis gevonden. Ze vroeg zich af wat spinnen eten. Dit hebben we even opgezocht en een filmpje gekeken over wat een spin allemaal eet.

Tijdens VWT hebben we zelf een spinnenweb geknutseld voor wie dat wou.

Nora had een windmolen  meegebracht. Deze konden we vandaag zeker testen, want we waaiden bijna weg tijdens de speeltijd. We zijn even buiten gaan staan en hebben gekeken of het molentje draaide, en ja hoor. Het draaide heel snel. In de klas konden we het molentje ook zelf laten draaien als we hard genoeg bliezen.

Lune en Fien hadden ook een knuffel meegebracht, een konijntje en een flamingo. We hebben deze dieren eens nagedaan. Een flamingo staat vaak op 1 been, dat hebben we eens geprobeerd, maar dat was toch niet zo makkelijk als we dachten. We hadden wat hulp nodig van de muur, de bank of de kast om ons vast te houden. Ook hebben we als konijnen in de klas gesprongen.
De 2 knuffels waren heel zacht, wat was er nog zacht in de klas? En was de steen ook zo zacht als een konijn? Neen, morgen gaan we een onderzoekje doen rond hard en zacht. Vandaag hebben we geen tijd gehad, want we hadden een jarige in de klas! Miray is gisteren 4 jaar geworden en dit hebben we vandaag in de klas gevierd. Miray zijn mama en zus zijn lekkere popcorn komen maken en we kregen een appelsapje of appelsiensapje.  Dank je wel voor het leuke klascadeau, leuke krijtjes voor in onze buitenklas en een boekje over een pinguin.

Voor de rest van de dag hebben we met ballonnen gespeeld, met de clickx verder gewerkt en met de dieren gespeeld.