JONGleren moet je leren

11 maart 2019

Vorige berichten:

Vandaag hebben we Jolien en Bieke terug verwelkomd in onze klas. Jasper blijft nog even thuis en start na de paasvakantie. Omdat we een week vakantie achter de rug hebben, was het deze morgen een lange praatronde. We namen uitgebreid de tijd hiervoor zodat iedereen aan het woord kon komen. Enkele kleuters vertelden over de hevige windvlagen van zondag. Zo kwam er een spontaan gesprek over het weer op gang. We namen onze weerfoto’s nog eens extra onder de loep. Omdat 22/3/2019 we een circusvoorstelling doen ter ere van dag van de leerling staat “het thema” circus de komende 2 weken wat extra in de verf. Morgen zal er dus niet 1 kleuter een boek meebrengen voor de boekenronde maar mogen alle kleuters een boek dat aan dit thema gelinkt kan worden, meenemen.

Tijdens de vwt lieten we nieuwe peuters rustig op verkenning gaan in de klas. Al enkele kleuters zijn gestart met een knutselwerkje rond acrobaten. We maken duimafdrukken en proberen hiervan acrobaten te maken. We werken hier de komende dagen verder aan.

In de namiddag gingen we samen met de kleuters van de kikkerklas, Nath en Katia zelf met circusmateriaal aan de slag. We leerden jongleren met sjaaltjes, ons evenwicht behouden op een grote bal, door een hoepel springen zoals een leeuw,…

Morgen werkt Kathelijne hier verder aan tijdens haar turnles.

Omdat we vrijdag 22/3/2019 clowns zijn tijdens ons circusoptreden , willen we graag zelf kostuums maken. Kunnen jullie daarom een VOLWASSEN MAAT  effen t-shirt meegeven? De kleur is niet belangrijk. We gaan hierop schilderen. zie voorbeeld foto.