Kantklossen en een leuke les ‘Deutsch’

17 november 2019

Vorige berichten:

Hallo allemaal, wij zijn Lucas en Alexander.

Het kantklossen was echt cool! Vroeger werd dat meer gedaan op school en nu mochten wij ook eens leren kantklossen. We moesten een slang maken die je  tussen een boek kon steken. Zeker een aanrader. We bedanken make ( oma van Joke) Helena en de andere vrijwilligers die zijn komen helpen. Het was echt geweldig!!!

Filip, Thieme, Alexander en Mika hadden actuaronde. Filip vertelde over een negenjarige jongen die nu aan de universiteit zit en  nieuwe harten wil maken voor zijn oma en opa. Thieme vertelde over een nieuw project in Genk nl. Doema. Daar kunnen jongeren hun gekste ideeën naar toe sturen. Alexander vertelde over de grondwaterstand. Dat was heel leerrijk. Mika vertelde in de klas van Lynn over de bosbranden in Australië. Hopelijk volgt er snel beterschap.

Nestor had receptenronde, Leen beroepenronde en Jade wetenschap- en techniekronde. Nestor had zelf zandkoekjes gemaakt. Die waren echt lekker. Leen vertelde over haar leerkracht woord en ze liet ons een liedje beluisteren dat gezongen werd door hem. jade vertelde over de verschillende lampen.

In klas Lynn werden er drie verschillende rondes gehouden. Jasmijn had kunstronde, Yara natuurronde en Noëmie receptenronde.  Jasmijn liet ons  de kunstige verfwereld van Bob Ross zien. Ze leerde on de nat-in-nat techniek. Yara nam ons mee naar enkele paradijselijke plekken op aarde. Als we konden, bezochten we ze allemaal. Noëmie bakte een lekker brood voor en maakte daarvoor een leuk filmpje om het te tonen. Het brood smaakte heerlijk Noëmie!

We hebben ook nieuwe bouwpalen. Dat is echt leuk. We hebben coole helmen. Dat zijn gewoon harde petten.

Lucas had een hele mooie creatieve verwerking bij zijn vrije tekst.

Ook in de klas van Lynn bereidden Kaat en Yara tijdens plannetjestijd een Duitse les voor. Dat was super leuk. De meisjes hebben dat heel goed gedaan. Ze hebben de kids enkele getallen, kleuren, dieren en emoties leren zeggen in het Duits. Knap gedaan. Ook de typisch Duitse lekkernijen waren ‘herrlich’. 🙂

 

Dit was het dan 🙂 FIJN WEEKEND!!!!!