Kapitein Lune

25 november 2019

Vorige berichten:

Deze morgen zijn we begonnen met plannetjestijd. We hadden leuke dingen meegebracht en er waren ook veel verhalen. Lune was kapitein en mocht de kalenders in orde maken.

We hebben tijdens VWT 2 stokpaardjes geverfd. We gaan ‘slecht weer vandaag’ maken om in de poppenhoek te gebruiken. Morgen gaan we hem verder afwerken met oogjes, versiering, touw, …
Ook hebben we met Morten zijn haak gespeeld in de poppenhoek en Fien haar ‘lippenstift’ was ook populair, iedereen had mooie lipjes gekregen.

Na de speeltijd hebben we ons ‘kindje van de maand’ mogen tekenen. Er is al een mooie evolutie te zien.

Namiddag hebben we tijdens bakjestijd geleerd hoe we een huis kunnen maken. De meesten begonnen met het maken van een toren, maar dat is niet zo stevig. Een huis heeft 4 muren en is veel steviger. We beginnen met een stevige onderkant en bouwen zo verder omhoog. Deze week herhalen we het nog een keer tijdens bakjestijd.

We hebben vandaag ook nog gepuzzeld, in zoekboekjes gekeken met het vergrootglas van Nora en in sinterklaasboekjes gekeken.

Morgen gaan we met Kiri turnen. Makkelijke schoenen is altijd handig zodat we onze schoenen al helemaal alleen kunnen aandoen.

Herinnering: Donderdag is het klasvergadering om 19u.