KUNST: Beeldvorming ; Liefdeskaartjes en de verjaardag van I

13 februari 2020

Vorige berichten:

De afgelopen dagen zijn de kleuters druk in de weer geweest: Zo leerden ze dat er verschillende vormen van kunst waren nl. BOUWkunst – BEELDkunst – VOUWkunst – KUNSTwerk – ….

De kleuters kwamen op het idee om in de bouwhoek de eifeltoren na te bouwen.We gingen op zoek naar een foto en hup daar begonnen ze te bouwen.Ook werd er  in de poppenhoek een feestje gehouden (naar aanleiding van de verjaardag van Ilkay) Er werden mooie kunstwerkjes gemaakt met pareltjes m.b.h.v. een prent of gewoon met hun eigen fantasie.

Ook gingen de kleuters beeldjes maken: De één wilde een katje; de ander een voetballer; de één een kikker; de ander een taart …enz. De kleuters maakten samen met de juf een stappenplan en begonnen zo aan hun beeld.  Ook werden er liefdeskaarten gemaakt voor de dag van de liefde! De kleuters maakten een kaartje voor hun mama; een vriendje ; hun oma of opa ; hun broertje of zusje en vertelden waarom ze speciaal hun hadden uitgekozen.

De verjaardag van Ilkay werd gevierd in de klas want hij werd 6 jaar! HIEP HIEP HOERA 😀 Hij trakteerde op lekkere fruitstrokjes en ballonnen en een mooi klascadeautje ! Bedankt!

Ariana stelde haar dier voor tijdens de dierenronde: Ze koos een Eenhoorn uit en stelde het met trots voor!

Tot morgen! 😉