Kunstenronde van Jitse

11 februari 2020

Vorige berichten:

Jitse startte vanmorgen met een super leuke kunstenronde. Hij had foto’s in het boek over een kunstenaar met een gekke naam, Karel Appel. Hij had zelf ook een groot schilderwerk gemaakt dat er op leek. Hij had het materiaal meegebracht en vertelde ons hoe hij het schilderwerk gemaakt had. Met spatels en dikke verf, uitsmeren, niet met een borstel dus.

Dat gingen we nadien zelf ook proberen, maar niet op een groot hard bord of doek, wel op krantenpapier. Met dezelfde kleuren (maar geen acrylverf) en spatels gingen we aan de slag. Ook werkten we onze kunstige kronen verder af met gekleurd papier. Jullie kunnen onze kunstwerken allemaal bezichtigen tijdens het forum van volgende week woensdag 😉

Na de middag las ik voor uit het kunstige boekje ‘Op stap’, met hele mooie kleurrijke prenten. Artuur, Finn en Jitse maakten daarna het boek na met blokken, straten en dieren. Wauw, zelfs het ziekenhuis uit het boek werd nagebouwd, goed gedaan mannen!!!

En als afsluiting toonde Rinus ons zijn kever die hij vanmorgen gevonden had. Jammer dat de kever dood was, maar we konden zo wel zijn buikje en pootjes zien.

Morgen gaan we aan de slag met de glunderwol om onze glunderketting te maken. Denken jullie nog aan een hanger (iets dan kan hangen) om in onze glunderketting te hangen? Alleen zo kunnen we er echt iets persoonlijks van maken.