Met water spelen en wat poetsen, dat vinden we zo fijn!

22 juni 2020

Vorige berichten:

 

Vorige week en deze week zijn we stilletjes begonnen met het wassen van onze speelgoedjes. Zo kunnen we in september starten met een mooie, propere klas.

We hebben het speelgoed gewassen, de bakken schoongeveegd en de kasten stofvrij gemaakt.

Op woensdag hebben we een vormpje uitgeprikt om aan onze knutselzak vast te maken. Jill heeft er ‘Fijne vakantie’ opgeschreven.

Op donderdag hebben we het cijfer 8 geleerd op een speelse manier. We maakten een brilletje met onze vingers, hielden ons hoofd schuin en toen hadden we ook een 8. Dit vonden we natuurlijk wel heel grappig. Het cijfer 8 zullen we niet snel vergeten!

Op vrijdag zagen we dat er in het weekend iets speciaals ging gebeuren. Er stond een prentje op zondag. Op het prentje stond een kindje in een zwembroek, de zee en de zon. We dachten even na wat dat kon zijn. Gingen we zwemmen? Gingen we naar de zee?
Met dit weer zou dat wel heel leuk zijn en misschien gaan sommige kleuters dit wel doen in de zomervakantie, maar het prentje op de kalender wou zeggen dat de zomer begint. We hebben even over de seizoenen gepraat, wat er dan allemaal gebeurt, welke kleren we aandoen, wat voor weer het dan is, …

Vrijdag hebben we onze knutselzakken mee naar huis genomen. Jullie mogen samen eens kijken wat we dit jaar allemaal gedaan hebben, naar de vrije teksten, mannetje van de maand, … Zo zijn alle mama’s en papa’s op de hoogte als ze opgebeld worden voor het oudercontact.

Vandaag wouden enkele kleuters graag nog met de prikkers een vormpje uitprikken. Er waren weer mooie hartjes, giraffen en zebra’s.
We zijn tijdens de speeltijd ook nog eens op de speeltuigen en glijbaan gaan spelen.

Morgen, dinsdag, vieren we Sep en Nicholas hun verjaardag. We vieren het een beetje vroeger omdat ze in de grote vakantie jarig zijn. Het kan zijn dat er morgen minder boterhammen gegeten worden.

Woensdag is het fruitproject en eten we bananen.