Naar het stadhuis!

14 februari 2020

Vorige berichten:

Hallo allemaal!

Zoals jullie vast al wel weten, zijn we afgelopen donderdag naar het stadhuis van Genk geweest!

We werden daar vriendelijk ontvangen in de hal, we mochten onze jassen weg leggen en daarna mochten we achter het onthaal verzamelen. Hier vertelden ze ons alles over paspoorten, wat je allemaal kan aanvragen in het stadhuis, en zoveel meer! Ook lieten ze ons zien hoe ze een paspoort aanmaken, mochten we onze vingerafdrukken laten scannen en onze handtekening eens uitproberen op een digitaal scherm. Super leuk!

Daarna gingen we naar boven. Daar mochten we ECHTE gesprekken mee beluisteren. Zo ontdekten we waar mensen zoal voor naar het stadhuis bellen.

Maar het was zeker nog niet gedaan, het leukste moest nog komen! We werden ontvangen in het kantoor van de burgemeester. Daar toonde ze ons een filmpje en mochten we op de foto bij het favoriete plekje van de burgemeester. Deze foto kregen we ook mee naar huis! Dat ging vliegensvlug want terwijl wij van het kantoor naar de drukkerij liepen (ja, ze hebben een eigen drukkerij!), werd onze foto al doorgestuurd en afgedrukt. Knap werk!

In de drukkerij lieten ze ons allerlei indrukwekkende machines zien, dat vonden we toch wel heel erg leuk! Sommige willen er later zelfs mee gaan werken.

Om af te sluiten mochten we in een bioscoopzaaltje naar een filmpje kijken over de stad Genk. Ze vertelden in dit filmpje meer over de mijn, de leukste plekjes voor toeristen en de mooie wijken van Genk.

We hebben zeker genoten van deze leuke voormiddag!