Nieuwjaarscocktail, levend rekenen en windmeter

11 januari 2019

Vorige berichten:

Hallo allemaal

Om het nieuwe jaar goed te starten, gingen we in groepjes van twee aan de slag om zelf een feestelijke laagjescocktail te maken. Dat was mooi en vooral fijn om te doen! We merkten dat de laagjes niet altijd op elkaar bleven liggen als we er in roerden of ons glas te schuin hielden. We zochten uit welke andere materialen blijven drijven en welke zinken. Ook zochten we mengsels die oplossen in elkaar zoals bijvoorbeeld melk en cacao.

 

Het derde deed deze week samen levend rekenen. We deden hiervoor ook een spelletje om meter, decimeter, centimeter en millimeter te onthouden. Als afsluiter van de les, hadden we een kadertje gemeten en zelf gemaakt!

 

We kregen deze week knappe rondes voorgeschoteld! Yannina en Mika zorgden voor een lekkere én interessante gezondevoedingsronde. We kregen een recept van Mika om gezonde koekjes te bakken en mochten proeven aan heel wat lekkers. Georges vertelde over zingende artiesten/dieren in Amerika en Kaat leerde ons meer over ecologische voetafdrukken die zowel de mensen als de dieren achterlaten. Héél knap gedaan!

 

Het vierde leerde de temperatuur aflezen op een thermometer. Yannina zorgde voor onze eigen klasthermometer.

 

We sloten de week af met het ontwerpen van windmeters. Ze zijn nog niet helemaal klaar maar er werd al hard gewerkt en er kwamen heel wat creatieve ideeën naar boven. Knap gedaan allemaal!