Onze eerste plannetjestijd

9 september 2020

Vorige berichten:

Maandag zijn we gestart met onze plannetjestijd. De kleuters mogen vanaf volgende week ook een plannetje mee naar school nemen op maandag. (voorwerp, foto, idee in hun hoofd, boek, tekening, …)

Matthias had zich verkleed als Brandweerman Sam. Zijn plannetje was om verkleedkleren in de klas te gebruiken. Dat gaan we deze week zeker plannen.

Medina wou graag nog eens in de poppenhoek spelen en Leonardo wou het winkeltje openen. Vandaag hebben we eerst het winkeltje opengedaan met fruit en groentjes en woensdag hebben we in de poppenhoek gespeeld.

Talha wou graag nog eens met de treinsporen spelen en Fee leest graag in boekjes en wou een boekenhoekje.

We hebben tijdens de eerste schooldagen onze kentekens gekozen. Om ze nog eens goed te oefenen hebben we ze nog eens overlopen in de kring en mochten we daarna de prenten inkleuren van ons kenteken.

Op woensdag mocht Leonardo de ontdekkoffer meebrengen. Hij had een pompje bij om waterballonnen te maken. Hij wist heel goed hoe het werkte en legde dit ook uit aan ons. In de klas hadden we ook andere pompjes, maar dat waren niet dezelfde. Er kwam enkel lucht uit. We hebben ballonnen gevuld met water en ballonnen gevuld met lucht. De ballon met water voelde koud en zwaar aan en ging onmiddellijk kapot op de grond. De ballon met lucht was licht en zweefde even in de lucht vooraleer hij de lucht raakte.

Op het einde hebben we ook een kleurenspel gespeeld met de ballonnen.