Onze plannen, boeken- en zintuigenronde en een verjaardag.

10 september 2020

Vorige berichten:

Het was een goed gevulde week met heel wat leuke plannen rond de letter van de week, de ‘S’.

Zo schilderen we onszelf door de hulp van een spiegel, we speelden samen spelletjes en gingen op vakantie met het vliegtuig (straalvliegtuig). Er werden luchthavens en startbanen gebouwd en ijverig aan de eerste contracten gewerkt.

We vierden ook feest voor Fien, want ook zij was jarig in de zomervakantie. We vierden haar 4de verjaardag samen met haar mama, met lekkere cake en een sapje. Hieperdepiep hoera Fien!

Inez stelde haar lievelingsboekje voor tijdens de boekenronde. Ze had het heel mooi voorbereid met tekeningen van een monster, het bos, de beer en de nacht met sterren. Goed gedaan Inez 🙂

Elina Marie bracht voor haar zintuigenronde citroenen en chocolade mee, want zij wilde ons meer leren over de smaken zuur en zoet. En als je de gezichten op de foto’s ziet, kan je meteen zien dat dit gelukt is!

Kristie kwam ook langs om de glunderketting voor te stellen. Heel wat kleuters kennen deze ketting al: je mag hem omdoen als iemand jou doet glunderen of als je jezelf liet glunderen. Deed je iets dat heel moeilijk was, heb je iemand geholpen, ben je trots op iets dat je gedaan of gemaakt hebt,… Dan kan jij glunderen met de glunderketting! Volgende week zullen we onze eigen parels rollen, eentje van vilt en eentje van fimo, zodat we 2 persoonlijke parels in de klasketting kunnen verwerken. We hebben ook een echt glunderboek, waarin allerlei glundermomenten staan.  Zo zijn er héél véél kaartjes met glunders en trotsbrevetten. Vandaag begonnen we met het kaartje: “ik kan rustig zijn”.