Parfum maken en zaaien in aarde

9 maart 2020

Vorige berichten:

Esmée startte ons werkweek met een onderzoek of proefje: parfum maken. Met een stappenplan erbij gingen ze aan de slag. Super! Ondertussen begonnen de anderen met hun eigen plannen of met de nieuwe opdrachten uit de contracten. Er werd al ijverig gewerkt!

Na de middag hebben we aarde (potgrond) gemaakt, want één van onze plannen was: zaaien in aarde. Een harde zware blok veranderde met veel water in zachte potgrond. Hierin hebben we dan gezaaid: kleine ovalen zaadjes van de mini zonnenbloemen, kleine ronde bolletjes van de reukerwt. In de andere bak zaaiden we hele kleine zaadjes van de witte margrieten. Hopelijk komen ze snel piepen zodat we ze kunnen uitplanten bij dag van de kleuter volgende week…. Nog even spannend afwachten dus!

Op ons prikbord hangt ook een lijst voor helpende handen, wie komt een klein groepje begeleiden met een leuke workshop? Alle uitleg staat erbij of vraag het even na bij mij of Britt 😉

Is er nog iemand met materiaal: stro, hooi, dennenappels, takjes, stukjes riet, lege blikken, dikke wol, stroken stof,…

Ook zoeken we nog schepjes, harken, spades om die dag met de kleuters te gebruiken. Wie kan er eentje meebrengen? Graag een seintje, dan kunnen we de verdeling voor de workshops makkelijker maken.