Patronen, woordstukjes en ritme klappen

26 november 2019

Vorige berichten:

We hadden het vanochtend over de ritmes en geluiden in het theaterstuk van gisteren. We oefenden met ritmes klappen: eenvoudige ritmes na klappen, sintliedjes begeleiden, onze naam in stukjes klappen, sint-woorden in woordstukjes, … Doorheen de dag oefenden we allerlei ritmes en aan het einde ging dat al heel goed!

Tussendoor gingen we turnen met Kiri, Noëmie en Janneke kwamen een verhaal voorlezen en de kinderraad kwam nieuwe afspraken voorstellen en bespreken. Zo willen de kinderen het afvalprobleem op de speelplaats en in de volle vuilnisbakken oplossen. Ze hebben daarvoor volgende afspraken gemaakt: geen wegwerp plastic flesjes meer, maar herbruikbare (stevige) drinkbussen. Koeken in de koekendoosjes zonder plastic of papieren verpakkingen en boterhammen ook zonder folie of plastic in de boterhamdoos. Vele van jullie doen dit al heel goed! Ook vragen ze om fruit in een doosje te stoppen, want te vaak komt het fruit beschadigd uit de boekentas en wordt het daarna weg gegooid… Daarom ook: breng een leeg fruitdoosje mee op woensdag, zodat het fruit dat niet gegeten wordt, netjes mee naar huis kan. Zo gaan we met zijn allen verspilling en afval tegen!

In de creahoek werkten we aan onze opdracht van de week: Sint of piet schilderen. En na de middag maakten we patronen met 2 kleuren vierkantjes, om zo de pakjes voor Sinterklaas te versieren. Tellen, om de beurt, rijtjes vormen, op een lijn,… er kwam heel wat wiskunde bij te pas 😉

Morgen: kleuterateliers! Kom zeker op onze lijst kijken naar welke klas/lokaal je kleuter mag gaan tijdens het inloopmoment, zo kunnen de ateliers tijdig (en zonder drukte) starten.