plannetjestijd

16 september 2020

Vorige berichten:

Op maandag zijn we gestart met onze plannetjestijd. Onze kapitein op maandag was Keano.

Keano had een foto meegebracht. Hij vertelde dat hij graag met de dino’s speelt en op deze foto stond een t-rex. Hij wou graag in de klas ook eens met de dino’s spelen. We hebben de dino’s eens bekeken en we zagen dat er grote en kleine dino’s zijn.
We hebben het zand erbij genomen en met het mooie weer buiten gespeeld met de dino’s. We hebben eens gekeken naar de voetafdrukken van de dino’s.

Leonardo had een oranje autootje meegebracht en Matthias had een lego-auto gemaakt. Zijn auto was blauw en rood. In de autohoek hebben we de auto’s gesorteerd volgens kleur.

Sommige wouden ook nog eens graag in de poppenhoek spelen.

Deze week zijn er enkele jongens en meisjes van het 5/6e leerjaar hun komen voorstellen als SOS On The Move. Hun taak is om de kleuters en kinderen te helpen tijdens de speeltijd. Als er iemand pijn heeft, gevallen is, verdriet heeft, ruzie heeft, … Zij zijn de extra helpers.

Maandagnamiddag zijn we eens op ontdekking geweest in onze school. We hebben eens over de speelplaats gewandeld om te kijken waar we overal kunnen en mogen spelen, we zijn in het hoofdgebouw geweest, de wc’s laten zien voor tijdens de speeltijd en we zijn eens op bezoek geweest bij Carmen.

Dinsdag was Kiri in de klas. Xam had een boekje mee met allemaal verschillende prenten. Er waren ook prenten over eten. Gezond eten en ongezond eten. We hebben eens in onze boekentas gekeken of we ook lekkere en gezonde dingen bij hadden. Dinsdag zijn we ook gaan turnen en was het namiddag tijd om onze bakjestijd te wisselen met de klas van Nath. We hebben een kleuren boekentas spel gespeeld, monodruk gemaakt met verf, gepuzzeld en met de logiblokken gekeken naar de vormen.

Woensdag had Jill een spel bij over kleurtjes. Er waren verschillende huisjes, maar wat zat erin? Een monster, een mama of papa? een knuffel? … We hebben stiekem eens gekeken.
Er zat een mama, papa, 2 kindjes, een baby en een hondje in. We hebben de mannetjes gesorteerd volgens kleur en dat ging al goed!

We hebben ook met waterverf geverfd. Dat was niet gemakkelijk. We hadden veel water nodig, vooraleer we konden verven.

Donderdag mag Keano een foto meenemen voor de fotoronde.