Preteaching is een feit en de muizenklas slaagt daarin.

25 april 2020

Vorige berichten:

Dat de kleuters van de muizenklas en hun ouders straf zijn is nu wel bewezen. Ze begonnen met volle energie aan de allereerste preteaching week.  Voor de kleuters, hun ouders en Katia een stevige uitdaging maar we zijn trots op wat we al bereikt hebben. Om thuis structuur en tijdsbesef op te bouwen, maakten de kleuters deze week een weekkalender. Dagelijks noteerden ze in hun geïmproviseerde praatrondeboek welk weer het die dag is en wat ze gedaan hadden.

En er stond heel wat op de agenda:

  • een lichaam natekenen , stroken knippen en plakken, een boek beluisteren en lezen, werken aan de schrijfmotoriek, afdrukken maken met wasco.
  • Er werd ook heel veel gewerkt rond ruimtebesef.
  • Op vrijdag leerden de kleuters hoe ze veilig kunnen fietsen. Wil jij dat ook weten? Kijk dan op facebook in onze kleutergroep. Maxim legt het perfect uit aan de hand van een filmpje tijdens zijn afsluitmoment.
  • Tussen al die activiteiten door, maakten de kleuters ook nog veel plannen zelf. Zo heeft Bieke al zelf geleerd een kousenbroek aan te doen. Joris kan met een perforator werken, Maxim knutselde een spin, Jolien maakte puzzels, Hatice versierde de living voor de ramandan, Ines ging stickeren,… Met deze plannen gaan we zeker de komende weken nog veder aan de slag. Je ziet in de muizenklas is thuisonderwijs zeker geen verloren lestijd. GOED GEDAAN IEDEREEN!!!!!!
  • Volgende week gaan we deze activiteiten verder afwerken en werken we verder aan onze zelfredzaamheid zodat we een WOEV-brevet kunnen verdienen.