project België, Europa en de wereld,, ‘Spring in̵

16 februari 2020

Vorige berichten:

Op woensdag 5/02 gingen we naar de toneelvoorstelling Dier in de C-Mine. Het was op zijn minst gezegd een speciaal theaterstuk.

Noëmie maakte heerlijke fruitsmoothies en vertelde hoe ze deze had gemaakt tijdens haar gezonde voedingsronde. Anna maakte koekjes van banaan. Lander vertelde tijdens zijn kunstronde over.een Afrikaanse kunstenaar. Mika informeerde ons over de hevige brand die had gewoed niet ver van zijn thuis vandaan. Er wordt een benefiet georganiseerd om de getroffen mensen te steunen.

Leen had voor haar gezonde voedingsronde frisse en lekkere tapenade van erwten gemaakt!

Bekijk hier de leuke foto’s van onze sportdag ‘Spring in ’t rond’!

Twee weken geleden zijn we begonnen aan het project ‘België, Europa en de wereld’.

De leerlingen kregen meerdere momenten tijd om aan hun onderzoekjes te werken.

Kamiel en Nestor stelden hun onderzoek over de buurlanden van België voor.

Rebeka vertelde ons meer over de nationale feestdag en het Belgische volkslied.

 

We sloten de week af met werken op het schooldomein. Tijdens de eerste vrijdag was heerlijk werken in het zonnetje. We hebben hard gewerkt en hebben er echt van genoten. Het voelde aan als een eerste lentedag. Maar ook tijdens de tweede vrijdag hebben we veel werk verricht. De bewolking heeft ons niet tegengehouden. Proficiat aan alle leerlingen van de derde graad. En zeker en vast ook een dikke dank u wel aan de helpende ouders van de activiteiten. Jullie hebben dat allemaal fantastisch gedaan!

Wanneer het ene groepje op het schooldomein aan het werken was, zat het andere groepje te haken. Het begin was moeilijk maar uiteindelijk waren ze er (bijna allemaal :D) mee weg. Ook hier een grote dank u voor de lieve ouders en helpende handen!