Project verkeer, ontdek techniektalent en American Games

5 april 2019

Vorige berichten:

Maandag zijn de vijfdejaars gestart met een nieuw contact van Frans en hebben we de woordenschat a.d.h.v. verschillende spelletjes ingeoefend. Ook zijn we met een nieuw project gestart namelijk verkeer. Samen met de zesdejaars zijn we de verkeersborden in de buurt gaan verkennen en hebben we onze kennis hierover getest.

Woensdag zijn we de dag gestart met de verrassingsronde. Kiyo en Amélie namen ons terug in de tijd en leerden ons heel wat bij over hoe dingen snel kunnen evolueren. Zo leerde Kiyo ons heel wat over hoe muziekspelers zich ontwikkeld hebben. Amélie legde letterlijk met kleur en geur uit hoe de koffiemolens zich geëvolueerd hebben. Ze heeft verschillende koffiemolens meegebracht en koffiebonen gemalen in de klas. Jullie hebben dit super gedaan!

Donderdag hebben we deelgenomen aan de workshops van OTT-mobiel  in GO Campus Genk. We hebben heel wat kennis opgedaan over plastic en de invloed hiervan op het milieu. Na wat uitleg mochten we direct te werk gaan met het recycleren van plastic. We hebben plastic gerecycleerd door deze te versnipperen en er creatief mee aan de slag te gaan. Zo hebben we een masker, een schaal, auto of een gsm-houder en verschillende figuurtjes van plastiek en piepschuim gemaakt.

Namiddag werden we uitgedaagd door een leuke opdracht die heel wat creativiteit van ons vergde.
Eerst onderzochten we uit wat de verschillende materialen gemaakt waren en wat de eigenschappen hiervan zijn (drijven/zinken, geleider /niet-geleider, magnetisch/ niet-magnetisch). Naderhand ontwierpen we een sorteerder voor ijzer, machine om te transporteren en een sorteerder voor plastiek en steen. We kwamen tot verschillende creatieve resultaten. Knap gedaan jongens en meisjes!

Vrijdagnamiddag zijn we naar American Games geweest in het Sportcentrum. We hebben daar verschillende activiteiten uitgevoerd. Het was een sportieve en leuke namiddag.