Sophia is jarig en eerste 2 coronaweken

28 maart 2020

Vorige berichten:

Katia is megatrots op de kleuters maar ook op hun ouders van de muizenklas! De eerste 2 corona-schoolloze weken hebben zij prima doorstaan. Nochtans geen gemakkelijke opdracht omdat er veel ouders van onze kleuters in de zorg, voedingssector of belangrijke sectoren werken. Alvast een extra dikke merci aan de ouders die hun steentje bijdragen op welke manier dan ook: door thuis te blijven of door net aan het werk te blijven!

Deze week was er een extra speciale dag voor 1 van onze kleuters. Sophia was jarig. De kleuters wensten Sophia via boodschappen een gelukkige verjaardag, maakten tekeningen voor haar,…om haar toch ook een leuke dag te bezorgen. Sophia op haar beurt maakte mooie videoboodschappen om te bedanken voor al deze leuke attenties. Haar kroon staat alvast klaar in onze klas.

Dat de kleuters en hun ouders de freinetwerking reeds goed kennen is te merken aan de activiteiten die ze spontaan thuis doen.

Plannetjestijd: Veel kleuters hadden deze week ook een eigen plan. Sommige kleuters gingen onmiddellijk creatief aan de slag. Zo schilderde Talha bijvoorbeeld eieren.

Maxim en Bieke voerden de suggesties van plannen van Katia uit. Maxim maakten een konijnenhok met blokken en kabouter Bieke maakten een heel groot hart van duplo. Deze inzet verdient zeker een plekje in ons blinkboek. Wauw!

Joris ontdekte aan de hand van een sterke magneet wat er allemaal magnetisch is. ( ontdekkoffer)

Zelfs door zijn ziekenhuisopname liet Wassim zich niet uit het lood slaan. Hij bouwde ook mooie dingen met kleine lego en genoot van de filmpjes die de andere kleuters doorstuurden. Veel beterschap alvast Wassim. Hopelijk mag je snel naar huis!

Nicolien besloot om nog eens te dansen als een ballerina. Is ze niet mooi? ( muziekronde)

Ook werd er gedacht om voldoende te bewegen. Arno zijn papa, maakten een heuse omloop die Arno met de tractor kon afleggen.  En Lares leerde fietsen.

 

Fijn weekend allemaal!