Welkom Jules, SOS on the MOVE en Halloween in de derde graad

27 oktober 2019

Vorige berichten:

We hebben een nieuwe leerling in de derde graad! Jules mag zich vanaf nu een Freinettertje noemen. Welkom Jules! We gaan er samen een leuk schooljaar van maken.

De conflictbemiddelaars van de derde graad heten SOS on the MOVE. Elke speeltijd lopen er twee leerlingen van onze klas op de speelplaats om conflicten op te lossen.

Aan de hand van rollenspelletjes hebben we geleerd dat de bemiddelaars neutraal moeten zijn en geen partij mogen kiezen. Het is belangrijk dat we goed luisteren naar beide partijen en hun verhalen begrijpen. De bemiddelaars zijn verantwoordelijk voor het verloop van het gesprek en werken oplossingsgericht. Dankzij conflictbemiddeling krijgen kinderen de kans om naar elkaar te luisteren en mogelijke oplossingen met elkaar te bespreken.

Luc vertelde tijdens zijn natuurronde meer over regen en al zijn vormen.  Kiyo nam ons helemaal mee naar Brazilië en liet ons een traditioneel Mexicaans Vleesgerecht proeven nl.: Chili con carne. Het was overheerlijk! Mathias wil later graag aannemer worden en vertelde er meer over. Ook toonde hij alle tools en gadgets die nodig zijn om dit beroep uit te oefenen.

Thieme had deze week natuurronde. Hij vertelde over de 5 meest voorkomende bessen nl. de rode bes, de bosbes, de kruisbes, de braambes en de framboos. Hij speelde een quiz met zijn klasgenoten en had zelfs een bosbessenplantje bij. Ook mochten we proeven van de heerlijke bosbessenconfituur die zijn oma had gemaakt.

De bibtruck:

Sadik en Kaat hadden voor hun actuaronde interessante nieuwsberichten meegebracht. Kaat vertelde over de 18de verjaardag van prinses Elisabeth. Sadik liet ons zien dat een tractor in Zepperen zijn lading appels had verloren. Meerdere wagens waren volledig vernield.

Vrijdagnamiddag  mochten de kids deelnemen aan allerlei leuke Halloween-activiteiten die Lander, Alexander, Thieme, Jens, Kamiel en Lucas helemaal zelf voorbereid hadden. Bedankt voor deze leuke namiddag jongens!

De derde graad wenst alle kinderen en leerkrachten een fijne en welverdiende herfstvakantie!!!!