Tellen in het Roemeens, centiliter, kaartlezen of gps?

27 januari 2019

Vorige berichten:

Afgelopen week sloten we ons project over andere talen af. Als afsluiter kwam Laura, de mama van Filip, en ze leerde ons in kleine groepjes heel wat over de mooie Roemeense taal. Na afloop kon bijna iedereen tellen tot 10 in het Roemeens! Een dikke merci om ons dit te leren Laura!

We hebben afgelopen week van Joppe geleerd hoe de mensen vroeger met de auto op weg gingen en de weg zochten. Daarvoor gebruikten ze een kaart! Nu gaat het allemaal wat sneller door een gps-toestel. We werden nieuwsgierig naar hoe het allemaal werkt en probeerden google maps uit. Wat een verschil in tijd om onze straat terug te vinden op een kaart en om onze straatnaam in te tikken bij google maps.

Tijdens de actuaronde stelden Mathias en Amber hun artikel voor, héél knap gedaan allebei! Jasmijn stelde haar boek voor over ballet, daar kwamen heel wat Franse termen in, goed gedaan meid!

Tijdens vrije werktijd  zijn Efe en Resul gestart met een onderzoekje over Roald Dahl, de bekende kinderauteur. Arke en Cristian onderzochten hoe een trein werkt. Verder gingen we op zoek naar pictogrammen in onze school, dat zijn er heel wat!  We speelden hierover een spel en maakten posters.

Deze week heeft het derde ook met de deciliter gerekend. Zo onderzochten we bijvoorbeeld hoeveel centiliter er in een deciliter past.

Fijne zondag nog allemaal!