Uitstap naar het toneel met de hele klas!

25 november 2019

Vorige berichten:

Vandaag startten we de dag met de praatronde. De kleuters hadden heel wat nieuws te vertellen: De één had zijn schoen gezet; de ander had de Sint en zijn pieten in het echt gezien! Wat waren de kleuters enthousiast. We gingen dan ook eens kijken hoeveel keer we nog moeten slapen voor de Sint bij ons op school langs komt. Op onze aftelkalender die de kleuters gemaakt hadden vrijdagvoormiddag werd dat duidelijk. Natuurlijk komt de Sint niet voor niets: Hij is razend benieuwd naar de liedjes/versjes die de kleuters voor hem ingeoefend hebben. Zo begonnen wij alvast ons versje ”Pietje Deugenietje” in te oefenen.  Natuurlijk horen daar ook pietenmutsen bij en daar zijn we vandaag ook mee gestart om deze te knutselen.  De kleuters kozen de kleur van hun pietenpluim en begonnen met het rijgen van een draadje van 1 tot 10! Dat lukte al behoorlijk goed voor sommige kleuters! Ook prikten we de Pietenmuts al uit die we morgen gaan versieren.

Jesus had minder goed nieuws: Hij vertelde in de praatronde dat de kippen waren opgepeuzeld door een steenmarter. Wat was dat voor iets geks?  We hebben morgen een onderzoek ingepland om samen met enkele kleuters eens een kijkje te gaan nemen wat dat nu precies is en hoe het eruit ziet..

Tijdens plannetjes tijd wilde Aaron samen met Jesus en Ilkay een boot maken van Knex:  De boot van Sinterklaas. Ze zijn volop bezig met een boot te maken waar 3 kleuters ”( 2 pieten en de Sint) bij kunnen. Ze moeten dus aan de slag gaan met meten! Ook maakten Bryan en Dean de huisjes waar de pieten zeker moeten langsgaan.  Zo telden ze alle kleuters van de klas en maakten ze voor ieder van hun een huisje !

Namiddag was het zover! We gingen met de bus naar de C-mine en keken naar het toneelstukje ‘Muziek Mekaniek”. De kleuters hadden echt genoten van het mooie en komische toneelstuk.

Groetjes Britt