Verjaardag Lucas, uitstap Genk, nieuwjaarsbrunch!

21 januari 2020

Vorige berichten:

Hallo wij zijn Yannina en Leen en we zijn de bloggers van deze week.

Lucas was donderdag jarig  en hij is 11 jaar geworden. Hiep hiep hoera!

Hij trakteerde met milkshake en wafels mmmhh!!!!!

 

We hebben deze week het project ‘geld’ afgerond met als hoogtepunt een bezoekje aan de Europabank en de Fintro. Lidia, de mama van Jens regelde deze bankbezoekjes voor ons. Dank je wel voor deze toffe en leerrijke uitstap!!

In het centrum van Genk werden we in groepjes verdeeld en moesten we onder begeleiding allerlei opdrachtjes uitvoeren zoals prijzen vergelijken in verschillende winkels, op zoek gaan naar bvb. une jupe verte en de nieuwe prijs met korting berekenen, in de bibliotheek op zoek gaan naar de boeken van een bepaalde auteur, enz. We hebben ook ten voordele van het zeekamp zelfgemaakte  sleutelhangers, popcorn ,cake en taart verkocht in de stad. In totaal hebben we 270 euro verdiend. Joepie!

Jules maakte voor zijn gezonde voedingsronde appeltjes met kaneel. Dat was super lekker! Ook heb je een knap filmpje gemonteerd om de bereidingswijze te laten zien. Mathias liet ons wafels met skyr, banaan, eieren, vanille suiker en zelfrijzende bloem proeven. Wat was dat verrassend lekker!

We volgenden een les van De Voorzorg. Amai, mijn oren! Nadien kregen we oordopjes en lichtjes. Dank u wel voor de leuke les!