verkiezing Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

12 maart 2019

Vorige berichten:

Vanmorgen mocht Emiel zijn boekje voorstellen voor de boekenronde. Hij had een leuke verwerking gemaakt in het boekenrondeboek. Samen hebben we het boekje gelezen en we vonden het allemaal een leuk boek. Dank je wel Emiel!

Dotte had vanmorgen een vraagje over een elfje of was het een fee? Ze wilde toch graag eens weten wat het verschil tussen een elf en een fee was. Samen met Stella en Nelle gingen we op zoek naar het antwoord. We vonden dat fee├źn altijd meisjes zijn en elfjes ook jongens konden zijn. De meisjes wilden graag een verwerking hierover maken. We zochten naar tekeningen en ze maakten er allemaal een leuk verhaal rond. Tijdens de afsluitronde hebben ze hun verhaal verteld aan de klas. Super gedaan meisjes!

Namiddag hadden we voorleesworkshops met de laatste 4 boekjes van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. De papa van Stella, de mama en oma van Ilkay, de oma van Emiel en de opa van Maud kwamen alle 4 een boekje voorlezen. In kleine groepjes zijn we bij iedereen gaan luisteren. Daarna kregen we allemaal een eigen stembiljet waarop we alleen bij Kristie onze stem mochten uitbrengen. We telden alle stemmen op en …. ‘Geen draak in dit verhaal’ was de winnaar!

Een dikke ‘dank je wel’ voor de lieve (groot)ouders die vandaag vandaag kwamen lezen! Dankzij jullie hulp hebben we een hele leuke verkiezing gehad!

Ik zie jullie maandag weer!

Kristie