W E L K O M IN DE VOSJESKLAS :)

2 september 2020

Vorige berichten:

Hallo iedereen!

Ten eerste wil ik iedereen welkom heten in de VOSJESKLAS. Het klasje van juf Britt waar de 2de kleuterklas & 3de kleuterklas samen gezellig heel wat zullen ontdekken en leren.

De 2de kleuterklas: HATICE -SANTINO-MIRAY-MAXIM-LARES-JOLIEN-MEEDE-SOPHIA-NICHOLAS-NICOLIEN – SILAS (afwezig)

 

De 3de kleuterklas: JAYDEN-RUNE-EMIR-MAHIR- IDRIS-ANTONIO-DEAN-ARIANA-QUINN-NOREA(afwezig).

De eerste dag van het nieuwe schooljaar verliep voor de meeste kleuters goed. Sommige kleuters hadden nog wat moeite met het afscheid nemen maar dat is dan ook helemaal normaal. Een nieuwe juf & een nieuw groot onbekend gebouw dat is dan ook wel een beetje akelig.

De kleuters ontdekten de klas en konden samen met vosje , ons klasvriendje & andere vriendjes spelenĀ  in de verschillende hoekjes met nieuwe materialen. Zo maakten ze een heerlijk maal voor vosje in de poppenhoek & bouwden ze een huis voor Vosje met vriendjes. Ook liepen we al tegen een aantal dingen op en zochten we hiervoor een oplossing: Dat waren namelijk klasafspraakjes nl.

  1. we ruimen de klas netjes op want die staat op zijn kop.
  2. Maar ook een klasregeltje rond “Vriendjes”, vriendjes doen elkaar geen pijn en zijn lief voor elkaar.
  3. Ook in de kring ontdekten we dat je beurt af wachten erbij hoort want anders praten we allemaal door elkaar en verstaan we elkaar niet.

Deze afspraakjes werden visueel aangebracht in de kring en zullen we geregeld herhalen.

Alle kleuters stelden zich voor in de kring en de juf maakte een mooie foto van ieder kind die we nu aant verven zijn metĀ  waterverf.

Ook hebben we onze eerste vrije tekst getekend en voorgesteld. Deze ging namelijk over de grote vakantie. De kleuters mochten 1 leuke herinnering uitkiezen en erover vertellen in de kring. Dat lukte al behoorlijk goed!

We leerden het WELKOMSTLIEDJE en luisterde naar het verhaaltje”Sam gaat naar school”. Een schildpad die de eerste schooldag wel heel erg spannend vond. Het leek wel alsof hij kikkertjes in zijn buikje had. Maar gelukkig zijn die nu helemaal verdwenen!

  1. Vraag eens aan jouw kleuter als hij/zij zoals Sam de schildpad nog kikkertjes in zijn buikje voelt wanneer hij/ zij naar school moet?…
  2. Hoe voelde Sam zich eerst ? en Waarom?
  3. Hoe voelt Sam zich op het einde van de dag?

enkele sfeerbeelden:

Tot vrijdag want dan zijn we er weer met nieuwe foto’s van onze klas!

groetjes Britt