we blussen het vuur + klassenraad rond afval

11 februari 2020

Vorige berichten:

Sep had deze morgen een brandweerhelm meegebracht en wou graag hierrond werken.
We hebben vuur geverfd op een huis/boom/auto en de brandweerman moest deze blussen.

Ook hebben we in de poppenhoek onze brandweerkleren uitgehaald en heeft Jill vuur uitgeknipt om te blussen. Ons winkeltje stond in brand, de tafel en nog andere dingen, maar goed dat de brandweer in de buurt was om het te blussen.
Aylin had iets leuks meegebracht voor aan de klei tafel. Het was een mannetje waarvan het haar kon groeien. We konden het haar lang maken en kort knippen.

Na de speeltijd hebben we ons onderzoekje gedaan rond hard en zacht. Fien, Lune, Santino, Lena en Kaï hadden een knuffel bij, deze was heel erg zacht. We voelden ook eens aan glas, een duploblokje, woldraad en nog wat andere dingen en legden de foto in het juiste rijtje.

Namiddag zijn we in de andere klassen rond geweest om te gaan vertellen over onze actie van vorige week rond afval. We hebben de boodschap doorgegeven om papiertjes en plastiek van koeken in de vuilbak te gooien en niet op de grond.

Op het einde van de dag hebben we Kaï zijn boekje voorgelezen over de kleine zeemeermin.

 

We hebben een lijstje opgehangen aan het prikbord ivm carnaval. Wie graag mee wil wandelen met de carnavalstoet (en wie een bolderkar heeft) mag dit op het lijstje opschrijven. Zo hebben we een overzicht van hoeveel hulp we krijgen. 

Als er iemand deze vrijdag wil helpen met pizza’s te sorteren per bestelling, mag je mij dit laten weten, dit zal duren van 11 tot 13u ongeveer.