WELKOM TERUG in de klas!

5 juni 2020

Vorige berichten:

We zijn allemaal blij om de kinderen terug te zien. Ook de kleuters zijn blij dat ze terug met hun vriendjes kunnen spelen in de klas. Natuurlijk houden we ons wel aan alle voorzorgsmaatregelen wat corono betreft want veiligheid komt op de eerste plaats.

We startten de week met een kringgesprek waar vrije teksten uit vloeiden nl. Wat was jouw ervaring tijdens de coronatijd. Wat vond je leuk ? Wat heb je gedaan? Wat vond je niet leuk ? Wat heb je gemist?…De kleuters van de 2de kleuterklas tekenden hun vrije teksten en vertelden deze in de kring. Zij komen op maandag en dinsdag naar school. We leerden over de nieuwe letter en maakten een woordspin met de letter ‘P’. Ook oefenden we alvast ons versje in voor Vaderdag en knutselden we voor Vaderdag! We gingen ook rekenspelletjes doen bij juf Ann en gingen samen picknicken want het zonnetje was nog even van de partij.

Woensdag donderdag en vrijdag waren de kleuters van de 3de kleuterklas op school. Ook zij waren blij elkaar terug te zien. We maakten een vrije tekst na het lezen van het verhaal ”papa is geweldig”. Waar is jouw papa een kei in?! Ook wij maakten knutselwerkjes voor Vaderdag en oefenden het versje in. De kleuters van de derde kleuterklas gingen rekenactiviteiten doen rond zowel bij juf Ann als bij mij. Ook de actuaronde kwam aan bod (ZIE SCHEMA) hieruit maakten we een plan om iedereen te laten zien dat ook wij tegen RACISME zijn. We knutselden een zelfportret want IEDEREEN IS ANDERS , JIJ BENT JIJ EN IK BEN IK en stempelden een slogan nl . STOP RACISME met onze handjes. Ook Luca had de boekenmap nog meegebracht en keken we naar allerlei verschillende vrachtwagens: van takelwakens; tot brandweerwagens; tot vuilniswagens , ….enz. We hielden ook een STEMRONDE: Welk boekje van de bib heeft het meeste stemmen gekregen?! Het was geen gemakkelijke klus want we konden ook kiezen tussen zoveel boekjes. 

Het was een leuke week om de kindjes terug te zien. Natuurlijk mist de juf ook de thuisblijvertjes 🙂

Tot volgende week!