grote broer Mats + sportdag

22 mei 2022

Vorige berichten:

Maandag hadden Fleur, IloĆ© en Thaimoun een pop/barbiepop meegebracht. Thaimoun wou haar baby’tje graag verzorgen in de poppenhoek. Ook de barbies werden uitgehaald. De nieuwe kleertjes van ons klascadeau zijn een groot succes!

Ezra, Doriano en Amauri gingen een racebaan bouwen met houten blokken.

Namiddag hebben we een vrije tekst gemaakt over dieren, dit naar aanleiding van Ezra zijn plan. Hij had een boekje meegebracht rond wilde dieren.

 

Dinsdag kwam Mats met heel leuk nieuws, zijn zusje Louise is geboren. Hiep hiep hoera! Proficiat aan grote broer, mama en papa!
Bij een geboorte hoort natuurlijk ook een cadeautje, dus hebben we een mooie kroon gemaakt en een grote tut geknutseld.

Na de speeltijd hebben we samen met de kikkerklas geturnd en gedanst met Jill en Nath.

Woensdag zijn we begonnen met het maken van een stukje van onze klaskrant. Ook hebben we eens gekeken welke puzzels we konden maken en hebben we met de regenboogstenen opdrachtkaarten nagebouwd en onze kleuren nog geoefend.

Donderdag was het sportdag. Meester Bart had een heel leuk bewegingsparcours gemaakt waarbij we konden klimmen, springen, evenwicht bewaren, … Nadien zijn we met Lieven, de mama van Bart, gaan dansen. We hebben dieren nagebootst, snel en traag gedanst, lopen en stoppen en liedjes met danspasjes in.

Na de speeltijd hebben we wat speelgoed mee naar buiten genomen om buiten te spelen. We konden bouwen met de duplo, tekening inkleuren, met de watertafel spelen, op de glijbaan en met emmertjes en schepjes spelen.

Vrijdag mocht Rozerin haar ontdekkoffer laten zien en vertellen wat ze meegebracht had. Ze had verschillende voorwerpen meegebracht en een plankje/glijbaan. Welke voorwerpen kunnen rollen en welke niet? En hoe komt dit? We gingen op ontdekking en kwamen al snel achter het juiste antwoord. Nadien zijn we zelf op zoek gegaan naar voorwerpen in de klas en hebben we deze uitgetest op de glijbaan buiten. Ronde voorwerpen rollen naar beneden, andere vormen zoals een blokje, vierkant, … glijden wel maar rollen niet.

Na de speeltijd hebben we onze kindtekeningen gemaakt voor te bundelen.

Namiddag is Laurien bij ons in de klas komen kijken. Zij start na het verlengde weekend bij ons in de klas. De kleuters waren enthousiast en Laurien heeft al fijn in de klas gespeeld.