Boekenronde: raad eens hoeveel ik van je hou?

12 mei 2021

Vorige berichten:

Maandag hebben we verteld over moederdag. Sommige kleuters hadden een picknick gemaakt, sommige  waren gaan wandelen of hadden samen spelletjes gespeeld, …

Nath  kwam laten zien dat de radijsjes al goed aan het groeien waren (geplant bij dag van het kind). We hebben in de klas ook spelletjes gespeeld, met de barbies gespeeld en patronen gemaakt met de blokjes.

Namiddag was het tijd voor onze vrije teksten. We hebben deze keer een vrije tekst gemaakt met hamertje tik. Nadat we onze vormpjes vastgeklopt hadden mochten we vertellen wat we gemaakt hadden. (zie filmpje seesaw)

Dinsdag mocht Iloé een boek meebrengen voor de boekenronde. Ze had het verhaal ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ meegebracht. Wat een mooi boekje. We vertelden van wie we allemaal houden, we probeerden onze armen zo lang mogelijk te maken en sprongen ook als konijntjes in de klas.

Tijdens VWT hebben we torens gebouwd zo hoog als de maan (zoals in het boekje). Ook hebben we een hartje gemaakt met een druktechniek. We kleurden aan 1 kant het hartje in met verf en plooiden het daarna toe zodat ook de andere kant plots geverfd wassen. Dit was leuk! (zie foto’s en filmpjes seesaw)

Mutlu was afwezig op dinsdag dus hebben Nath en ik zelf wat beweging gegeven. Eerst mochten we in de buitenklas wat gaan spelen met Nath en daarna zijn we in de turnzaal gaan werpen, evenwicht bewaren, mikken, …bij Jill.

Namiddag was het bakjestijd. We hebben dezelfde bakjes als vorige week genomen, omdat het maar 1 dagje extra is. Volgende week wisselen we met de bakjes van Nath.

Tot maandag, dan is het weer plannetjestijd en mag iedereen een plannetje meebrengen/vertellen.