Afdrukken, auto’s en glunderen met onze ketting!

15 september 2021

Vorige berichten:

We werkten deze week verder aan onze plannen rond de letter A: afdrukken maken met auto’s en een race van auto’s. Hiervoor tekenden we een startlijn en een finish, we telden af van 5 tot 0 en dan goed kijken welke auto het snelst kon rijden. Wie was eerste? Wie was tweede?

We maakten afdrukken met auto’s in de verf en nadien maakten we van deze achtergrond een vrije tekst. Ze zijn heel mooi geworden! Knap gedaan.

We keken ook naar enkele filmpjes op de beamer want we volgen een live webinar om samen met juf Matty de glunderketting te maken. Juf Matty zit thuis achter haar computer maar kan toch met ons praten, dat is leuk. We kozen allemaal 3 kleuren wol en rolden er een grote kraal van, onze glunderkraal. Morgen zullen we met onze kralen de glunderketting maken!

Silas stelde zijn techiekronde voor en bracht daarvoor een piratenkijker mee, die hij zelf gemaakt had. Knap hoor. We luisterden naar het verhaal van Mie Piraat, die een nachtkijker heeft en leerden zo over nachtzicht en hoe de nachtdieren kunnen zien in het donker.

Bieke leerde ons dan weer alles over de vlinder. Ze had een grote poster bij met alle soorten vlinders en hun naam en we herkenden er al heel veel van. We zagen in foto’s en een filmpje hoe de vlinder eitjes legt, hoe een mini rupsje daar uit komt en groeit en groeit tot het verandert in een prachtige vlinder. Wauw!

We keken naar de laatste live webinar en maakten zo samen met Matty onze eigen glunderketting af. En natuurlijk lieten we elkaar even glunderen, mét een leuk compliment erbij. Zo gaf iedereen én kreeg iedereen een compliment bij de glunderketting. Zalig, die fonkelende oogjes!

Arno stelde zijn lievelingsspel voor en hij had dat heel goed voorbereid. Super gedaan Arno. En we sloten de week af met een leuk filmpje van “Kleine Einsteins”, waarin we meer leerden over het ritme van de muziek en over het schilderwerk met de dieren en de dirigent, want die was zijn dirigeerstokje kwijt…