Afdrukken in klei, een buiten-autohoek en een boswinkeltje

14 oktober 2021

Vorige berichten:

Het was een drukke maar leuke week waarin juf Marjan vaak bij ons in de klas kwam om extra te helpen. Zo ook woensdag, als Ann naar de navorming van ‘de bosjuf’ was.

Samen hebben we afdrukken in klei gemaakt van onze herfstschatten uit het bos, Miray stelde zijn familie voor in de ronde en in de bouwhoek werden er heel wat bruggen gebouwd over het water (opdracht uit ons contract).

We programmeerden de beebot langs allerlei beroepen met als opdrachtenkaartje: ga naar … maar niet via… Dit maakte het een beetje moeilijker om na te denken over de route. De filmpjes hiervan kan je zien in onze Seesaw.

Donderdag gingen we meteen met de ideeën van de bosjuf aan de slag: de bomen zijn net gesnoeid en er ligt een hele grote hoop takken. We gingen op zoek naar mooie, rechte, lange, korte, dikke, dunne takken. Maar we vonden ook dennenappels, hele mooie dikke, een heel mandje vol.

Met de grootste takken creëerden we een autohoek, dicht bij de zandbak en nog wat onder de boom. Dat vonden de jongens een geschikte plek om met de auto’s te spelen. Het deksel van de put zullen we gebruiken om met verf de rijrichting en de parking te schilderen.

Ondertussen hadden we een (afgedankt) rekje gevonden, waarmee we een boswinkeltje hebben ingericht. Dit mooi onder de boom, lekker droog 🙂 We kunnen er eikels, kurken, noten, blaadjes, takjes,… kopen in ruil voor steentjes of andere bosschatten.

We zijn nog op zoek naar kleine houten kistjes (zoals die van de mandarijnen) en auto’s die we buiten kunnen gebruiken. Ook boomschijven, platte steentjes, kastanjes, noten, mandjes,.. zijn welkom in onze boswinkel 🙂