Afsluiting ‘Vergroeningsproject : meer speel- en leern

3 mei 2018

Vorige berichten:

Het team, de leerlingen en de ouders van Freinet on the MOVE gingen 2 jaar geleden doelgericht op zoek naar een manier om meer biodiversiteit en speel- en leernatuur binnen het schooldomein te realiseren.

Tegelijkertijd konden we de klas- en schoolwerking in onze schooltuin en het –domein versterken. Door het oprichten van een ouderwerkgroep binnen het MOS-project konden we al heel wat realiseren.

Een eerste stap was een brainstorming met de leerlingen en afzonderlijk met de MOS-werkgroep. Dat heeft tot een mooi droomplan geleid.

In mei 2016 konden we ons vergroeningsdossier indienen bij de Provincie Limburg. Het plan van onze speelplaats voor meer biodiversiteit, speel- en leernatuur werd goedgekeurd in september 2016 en er werd een klimaatsubsidie toegekend.

In samenwerking met de provincie Limburg, MOS, Natuurpunt en Regionaal Landschap Kempen en Maasland hebben we ons project mogelijk kunnen maken!

Op 26 april 2018 werd dit project officieel afgesloten met alle betrokken partners.

In samenwerking met onze leerlingen, de MOS-werkgroep, de hulp van de ouders, de provincie Limburg en Natuurpunt zetten we de werken verder en streven we ernaar het droomplan verder te realiseren en te onderhouden.