Blog van de week

26 april 2022

Vorige berichten:

Dag allemaal

We zijn na de paasvakantie gestart met een voormiddag kantklossen. We werden daarvoor begeleid en geholpen door vier lieve vrouwen waaronder de Make van Arke.Β De techniek van het kantklossen ontstond in de 16de eeuw vanuit weef- en vlechttechnieken. Tot het einde van de 19de eeuw werd kant uitsluitend met de hand gemaakt. Kant was een belangrijk handelsproduct, even belangrijk als goud en diamant. Deze techniek sluit ook heel goed aan bij het project historische tijden waarover we zopas hebben geleerd. De kinderen hebben er echt van genoten. In het begin was het een beetje zoeken maar ze hebben allemaal een prachtig resultaat neergezet.

Enkele reacties! –>

Nette: “Het was super leuk! Ik zou het graag opnieuw willen doen. En het was leuk om een nieuwe techniek te leren.”

Ellie: “Ik vond het heel erg leuk. Het was niet zo moeilijk want het werd goed uitgelegd.”

Cristian: “Ik vond het leerrijk”

Amber: ” Ik vond het heel fijn om te kantklossen. Het lijkt heel moeilijk maar dat is het echt niet! Ik zou het heel graag nog een keer doen!”

Al doende leren en dat deden we ook tijdens de spellingles. Om ter eerst moesten we de bal in de juiste emmer gooien. Er werden woorden met ou, au, ij en ei gezegd en wij moesten de juiste klinkercombinatie uitkiezen.

Op maandag 25 april gingen we samen met de leerlingen van het 5de leerjaar naar het sportcentrum . Het was een sportvoormiddag volledig in het teken van American games. We mochten allerlei oefeningen uitvoeren. We hebben zelfs een initiatie baseball gehad. Super leuk!

 

Daag!